Bra föräldrar bereder inte vägen för sina barn de förbereder sina barn för vägen

Grundläggande känslomässiga behov

Anknytning och acceptans - Det innebär bland annat skydd, kärlek, empati, validering, inkludering i sociala sammanhang och känslomässig vägledning.

Färdighet och autonomi - Innefattar uppmuntran, anpassade utmaningar, praktisk vägledning och stimulans av självständighet och nyfikenhet

Struktur och gränser - Såsom konsekvensträning, hjälp med rutiner, organisation och planering, även perspektivträning och hänsyn gentemot andra.

Balanserad ansträngning och självmedkänsla - Förlåtelse vid misstag, uppmuntran till spontanitet. Realistiska förväntningar på krav, presterande och ansvarstagande.

Behöver du stöd i ditt föräldraskap? 

Att vara förälder är det viktigaste men ibland också det mest utmanande arbete vi har.

Du kanske funderar på hur du kan skapa bättre kontakt med ditt barn, hur du ska sätta gränser och hjälpa ditt barn att utvecklas på bästa sätt?

Det här kan gälla allt från att hantera 3-årstrots till att hantera skärmtid eller oro för ditt barn  har börjat använda droger. Många föräldrar känner skuld och maktlöshet och att det är både svårt att be om – och få – hjälp. Att ta samtalsstöd i ditt föräldraskap kan vara den finste gåvan till ditt barn.

Hur går det till?

I våra samtal utforskar vi hur just du kan stärkas i ditt föräldraskap och uppnå förändring. Kanskle räcker det med ett samtal eller så behöver du flera. Beroende på vad du har för behov gör jag ett individuellt upplägg.

Till mig är du välkommen själv eller som föräldrapar. Annan närstående vuxen är också välkommen.

Föräldrastöd 50 minuter 950,-

Föräldrastöd 80 minuter 1.250.- Önskar ni boka 80 minuter slå gärna mig en signal på 070-791 48 23

Samma pris gäller oavsett om du kommer själv eller om ni är två stycken.


Möt Emma och hennes mamma som sökte hjälp på Stilla hem

Emma har besökt Stilla hem på tre samtal och Emmas mamma ett samtal.
Så här säger Emma 16 år
"Innan jag kom till dig var jag väldigt skeptisk till att gå och prata med någon. Då jag själv kände att det var till för folk med större problem än mig. Men självklart är det inte så och det har hjälpt mig enormt att växa som person.
Det första mötet tillsammans med dig gick till en början ganska segt, jag var osäker på vad jag skulle säga och börja prata om. Men efter ett tag blev jag mer och mer bekväm och det kändes mer som att prata med en kompis och inte jobbigt alls. Det var ingen press på vad jag skulle säga och jag fick själv berätta utan att bli avbruten och bara dela med mig utav det jag kände.
Jag har fått enormt mycket hjälp och känner själv hur jag blivit mer självsäker och lärt mig hur jag ska hantera olika känslor och tankar som man brottas med. Jag vet även hur jag ska ta mig an problem som dyker upp och att det inte är bra att helt trycka bort negativa tankar men bara inte låta dem styra. Jag har fått nya synvinklar och lärt mig att inte se allt från ett negativt perspektiv i början och inte skapa problem innan det har skett.
Jag skulle definitivt rekommendera andra ungdomar att gå och prata med dig även om de känner att deras problem inte är så stora kan det fortfarande vara skönt att få prata med någon annan än t.ex. föräldrar eller liknande. Och att få hjälp med att se saker från olika vinklar och inte haka upp sig på allt negativt. Det har hjälpt mycket och jag hoppas verkligen att andra tar till sig hjälp istället för att låta allt stanna inom en.
Så här berättar Emmas mamma
"Vi sökte hjälp hos Stilla hem för vår dotter mådde dåligt och väntetiden hos vården var alldeles för lång. Idag mår Emma bättre och känns gladare. Hon fick verktyg att använda och rätt vägledning. Jag har fått med mig att se på saker ifrån Emmas perspektiv och inte alltid styra upp. Utan låta henne lösa det och ta det från där om det behövs.
Antalet gånger som behövs varierar väl från person till person och för Emma kanske tre gånger var bra. Vi är nöjda och skulle inte tveka att komma igen om det skulle behövas. ".

Hör gärna av dig om du har några frågor!